Service-News

Service News

06.12.2016

Kennisgeving over compatibiliteit met Canon EOS M5 en Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC (Model B011EM)

Beste gebruikers en potentiële kopers van Tamron verwisselbare objectieven, dank u voor uw gebruik van producten van Tamron.

We hebben gemerkt dat, wanneer u de Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC (Model B011EM) aansluit op de Canon EOS M5, de camera wordt uitgeschakeld of niet kan worden ingeschakeld, waardoor deze combinatie niet kan worden gebruikt.

We willen alle gebruikers en potentiële kopers onze verontschuldigingen aanbieden voor de ongemakken die dit probleem veroorzaakt.

We onderzoeken momenteel hoe de verbinding tussen de Canon EOS M5 en de Tamron 18-200mm F/3.5-6.3 Di III VC (Model B011EM) wordt gemaakt. Zodra we meer weten, plaatsen we een nieuwe kennisgeving op deze website van Tamron.

Firmware-update beschikbaar voor SP 90mm F/2.8 Di MACRO1:1 VC USD (Model F017) voor Canon

Beste gebruikers en potentiële kopers van verwisselbare objectieven van Tamron. Hartelijk dank voor uw keuze voor Tamron.

Er is een firmware-update beschikbaar voor onze SP 90mm F/2.8 Di MACRO1:1 VC USD (Model F017) voor Canon.

Betrokken modellen

SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F017) voor Canon

Serienummers

Er is geen firmware-update vereist voor objectieven met deze serienummers..

Verbeteringen

1. Indien u dit objectief gebruikt in combinatie met de Canon EOS 5D Mark IV, kon het enkele seconden duren om de camera op te starten. Dit probleem is nu aangepakt.
2. Indien u dit objectief gebruikt in combinatie met de Canon EOS 5D Mark IV, kon het stroomverbruik hoog zijn wanneer het objectief was gemonteerd en bleef de batterij van de camera leeglopen, zelfs wanneer deze was uitgeschakeld met dit objectief gemonteerd. Dit probleem is nu aangepakt.

De firmware updaten

1. De firmware kan worden bijgewerkt met de TAP-in Console (afzonderlijk verkocht).
- Klik hier voor productinformatie over de TAP-in Console.
- U vindt hier online hulp bij de stappen die u moet volgen om de firmware te updaten met de TAP-in Console.
2. Personen die geen TAP-in Console hebben en hun firmware willen updaten, moeten contact opnemen met hun lokale Tamron-verdeler voor meer informatie.
http://www.tamron.eu/about-tamron/distributors-in-europe/

Opmerking: Deze overschrijvingsservice geldt alleen voor producten die legaal en officieel werden geïmporteerd in de EU, Andorra, Gibraltar, Ijsland, Noorwegen, Zwitserland, Turkije of Oekraïne en die zijn verdeeld door een erkende verdeler van Tamron Europe (zie ook: Grijze markt).

Begin van een speciale aanbieding voor "Adobe Creative Cloud Photography Plan"

Beste gebruikers en potentiële kopers van verwisselbare objectieven van Tamron.

Dank u om producten van Tamron te gebruiken. Op 1 juli 2016 begint een speciaal aanbod voor klanten die een van de onderstaande producten van Tamron kopen. Deze klanten zullen ook het “Adobe Creative Cloud Photography Plan”*1 kunnen aankopen aan een speciale prijs. In de productverpakking van het objectief vindt u een document met meer informatie. Wij willen u vragen om dit document aandachtig te lezen.

*1: Adobe Photoshop CC (geavanceerd retoucheren en compositie) en Adobe Photoshop Lightroom CC (fotobeheer, correctie en verwerking van RAW)

De producten van dit speciale aanbod:

Dit is een speciale aanbieding die is beperkt tot de overeenkomstige producten die in Japan worden aangekocht. Voor producten die buiten Japan worden aangekocht, moet u contact opnemen met onze verdeler of een lokale afdeling van Tamron in het land waar u het product aankocht.

Beëindiging van het aanbod van “SILKYPIX Developer Studio 4.0 for Tamron”

Beste gebruikers en potentiële kopers van verwisselbare objectieven van Tamron.

Dank u om producten van Tamron te gebruiken. Sinds november 2012 hebben we aan enkele producten van Tamron de “SILKYPIX Developer Studio 4.0 for Tamron” toegevoegd, een softwareprogramma om RAW te bewerken, exclusief voor Tamron SP-objectieven. Wij willen onze klanten laten weten dat deze aanbieding wordt stopgezet op 30 juni 2016.

Indien u al “SILKYPIX Developer Studio 4.0 for Tamron” hebt geïnstalleerd, kunt u het programma blijven gebruiken. Wij willen onze klanten ervan op de hoogte brengen dat nieuwe installaties van het programma (met inbegrip van vervanging van computers waarvoor installatie en verificatie is vereist) niet meer mogelijk zal zijn na 30 juni 2019.

* Er zijn geen plannen voor extra data betreffende camera’s of objectieven of voor versie-upgrades.

Vanaf 1 juli 2016 zullen klanten bij hun producten van Tamron het “Adobe Creative Cloud Photography Plan” kunnen aankopen aan een speciale prijs.

Wij willen onze klanten die betreffende producten van Tamron en/of SILKYPIX gebruiken graag bedanken voor hun begrip.

Firmware-updateservice voor SP 35mm F/1.8 Di VC USD (F012) en SP 45mm F/1.8 Di VC USD (F013)

Beste gebruikers en potentiële kopers van verwisselbare objectieven van Tamron.

Dank u om producten van Tamron te gebruiken.

Wij willen u hiermee op de hoogte brengen dat er eenfirmware-updatebeschikbaaris voor onze SP 35mm F/1.8 Di VC USD (Model F012) en SP 45mm F/1.8Di VC USD (Model F013) objectieven.

Betrokken modellen

SP 35mm F/1.8 Di VC USD (Model F012) voor Nikon, Canon
SP 45mm F/1.8 Di VC USD (Model F013) voor Nikon, Canon

Serienummers

Er is geen firmware-update vereist voor objectieven met een serienummer uit deze lijst.

Verbeteringen

1. U kunt nu de optioneel en afzonderlijk verkochte TAP-in Console gebruikenmet de bovenstaandeobjectieven. (voor Nikon en Canon)
  2. Er werd een probleem gemeld met de belichting die onstabiel wordt onder specifieke bepaalde omstandigheden met deze objectieven en de Canon EOS-1D X Mark II of EOS 80D camera. De firmware-update voor dit objectief zal dit probleem verhelpen. (voor Canon)

De firmware updaten

Neem contact op met uw Tamron verdeler voor meer informatie indien u een firmware-updateservice wenst.
http://www.tamron.eu/about-tamron/distributors-in-europe/

Opmerking: Deze service geldt alleen voor producten die legaal en officieel zijn geïmporteerd in de EU, Andorra, Gibraltar, Ijsland, Noorwegen, Zwitserland, Turkije of Oekraïne en zijn verdeeld door een erkend verdeler van Tamron Europe (raadpleegook: Grijze markt).

Kennisgeving betreffende compatibiliteitsproblemen met de EOS-1D Mark II en de beschikbaarheid van de firmware-updateservice (over AF-functies in de Live View-modus)

Beste gebruikers en potentiële kopers van Tamron verwisselbare objectieven voor Canon.

Dank u voor uw gebruik van producten van Tamron.

Wij willen u op de hoogte brengen dat de AF-functie van de volgende verwisselbare objectieven voor Canon, die zijn geproduceerd vóór 11 mei 2015 en waarvan de firmware niet werd bijgewerkt met de onderstaande aankondigingen van firmware-updates, niet werkt in de Live View-modus bij gebruikt op de EOS-1D X Mark II die werden verkocht op 28 april 2016 in Japan.

*Raadpleeg de onderstaande koppelingen voor de eerdere aankondigingen voor firmware updates betreffende de EOS Rebel T6s/EOS 760D (EOS 8000D) / de EOS Rebel T6i/ EOS 750D (EOS Kiss X8i), de EOS 5Ds / de EOS 5DsR, de EOS 80D, en de firmware-updateservice voor SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011) voor een panopname.

http://www.tamron.eu/en/service/service-news/
http://www.tamron.eu/en/service/faq/
www.tamron.co.jp/en/news/release_2015/0508_3.html
www.tamron.co.jp/en/news/release_2015/0508.html
www.tamron.co.jp/en/news/release_2015/0622_3.html
www.tamron.co.jp/en/news/release_2016/0406.html
Wij verontschuldigen ons oprecht tegenover alle gebruikers en potentiële kopers voor eventuele ongemakken die dit probleem veroorzaakt.

Getroffen modellen
Verwisselbare objectieven voor Canon, die zijn geproduceerd vóór 11 mei 2015

Voor objectieven die zijn geproduceerd na 11 mei 2015 is deze firmware update niet nodig.
Controleer het serienummer met de onderstaande koppelingen.

Indien u een firmware-updateservice vereist, neem dan contact op met uw lokale verdeler van Tamron voor meer informatie.
http://www.tamron.eu/about-tamron/distributors-in-europe/

Opmerking: Deze service geldt alleen voor producten die legaal en officieel zijn geïmporteerd in de EU, Andorra, Gibraltar, Ijsland, Noorwegen, Zwitserland, Turkije of Oekraïne en zijn verdeeld door een erkend verdeler van Tamron Europe (raadpleeg ook: Grijze markt).

Melding over compatibiliteit tussen Canon EOS-1D X Mark II, Canon EOS 5D Mark IV en Tamron objectieven (over functies van aberratiecorrectie door het objectief)

Beste gebruikers en potentiële kopers van Tamron verwisselbare objectieven voor Canon.

Dank u om producten van Tamron te gebruiken.

Wij willen u vragen om, indien u een Tamron objectief met een Canon EOS-1D X Mark II en Canon EOS 5D Mark IV camera gebruikt die beschikbaar is vanaf april 2016, de 'lensaberratiecorrectie' UIT te schakelen in het cameramenu vóór gebruik.

Bericht omtrent compatibiliteitsproblemen met de EOS 80D en beschikbaarheid van firmware-updateservice

Beste gebruikers en potentiële kopers van verwisselbare Tamronobjectieven voor Canon

Bedankt voor het gebruik van Tamronproducten.
We melden u dat de AF-functies op de volgende verwisselbare objectieven voor Canon die geproduceerd werden voor 11 mei 2015 en waarvoor na aankondiging van firmware-updateservice geen firmware-updates zijn geïnstalleerd, niet werken in liveweergavemodus bij gebruik op de op 25 maart 2016 jongstleden in Japan uitgebrachte EOS 80D.

*Raadpleeg de onderstaande links voor eerdere aankondigingen van firmware-updateservice met betrekking tot de EOS Rebel T6s/EOS 760D (EOS 8000D) / de EOS Rebel T6i/ EOS 750D (EOS Kiss X8i), de EOS 5Ds / de EOS 5DsR en de firmware-updateservice voor SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011) voor panning shots.

http://www.tamron.eu/be_nl/ondersteuning/service-news/
http://www.tamron.eu/be_nl/ondersteuning/faq/
http://www.tamron.co.jp/en/news/release_2015/0508_3.html
http://www.tamron.co.jp/en/news/release_2015/0508.html
http://www.tamron.co.jp/en/news/release_2015/0622_3.html

We verontschuldigen ons bij alle gebruikers en potentiële kopers voor eventueel ongemak.

Betrokken modellen: Verwisselbare objectieven voor Canon die voor 11 mei zijn geproduceerd

Voor objectieven met serienummers die geproduceerd werden na 11 mei 2015 is geen firmware-update nodig.
Controleer het serienummer via de onderstaande links.

Als u een firmware-updateservice nodig hebt, neemt u best contact op met uw plaatselijke Tamronverdeler voor meer informatie.

Opmerking: Deze firmware-updateservice geldt enkel voor producten die legaal en officieel werden geïmporteerd in de EU, Andorra, Gibraltar, IJsland, Noorwegen, Zwitserland, Turkije en Oekraïne, en verdeeld werden door een geautoriseerde Tamron Europe-verdeler (zie ook: Grijze markt).

Mededeling omtrent compatibiliteitsprobleem met de EOS 5Ds en de EOS 5DsR, en beschikbaarheid van de firmware-updateservice

Beste gebruikers en potentiële kopers van verwisselbare objectieven van Tamron voor Canoncamera's

Bedankt dat u een trouwe klant van Tamronproducten bent

We hebben ondervonden dat de AF van de volgende verwisselbare objectieven voor Canon niet functioneert in liveweergavemodus wanneer gebruikt op EOS 5Ds en de EOS 5DsRde die sinds 18 juni in Japan te koop zijn.

We bieden onze oprechte excuses aan gebruikers en potentiële kopers aan voor het eventuele ongemak dat dit mogelijk heeft veroorzaakt.

De firmware-updateservice is al beschikbaar sinds dit hetzelfde geval is als met de release van de EOS 760D en de EOS 750D. Model A011 is met de recentste firmware voor de verwerking van panningshots compatibel met de volgende nieuwe camera's.

*Raadpleeg de FAQ voor eerdere firmware-updates voor de EOS 760D / EOS 750D en de firmware-updateservice voor SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011) voor panningshots.

Betrokken modellen
Voor Canon
SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (Model A012)
SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD (Model A009)
SP 150-600mm F/5-6.3 Di VC USD (Model A011)
SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD(Model F004)
28-300mm F/3.5-6.3 Di VC PZD (Model A010)
16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO (Model B016)
Voor de firmware-updateservice neemt u best contact op met uw lokale distributeur.

Opmerking: deze overschrijfservice geldt enkel voor producten die legaal en officieel in de EU, Andorra, Gibraltar, IJsland, Noorwegen, Zwitserland, Turkije of Oekraïne werden geïmporteerd en door erkende Tamron Europe-distributeurs zijn gecommercialiseerd (zie ook: Grijze markt).

Identificatie van de firmwarestatus op serienummer

Service & support